Redoviti pregled očiju kod djece važniji je nego što mislite

13. rujna 2018., vrijeme čitanja: 3 min

 

Djeca su naše najveće blago i u svakom ih trenutku želimo zaštititi brinući se o njihovom zdravlju. Normalno je da ih od malih nogu redovito vodimo na preglede kod pedijatra, kasnije liječnicima školske te obiteljske medicine. Kada dijete krene u osnovnu školu, obvezno je ići na pregled kod liječnika školske medicine te kod stomatologa, na redovita cijepljenja i sl. No zašto na taj popis nije uvršten i redoviti pregled očiju kod za to specijaliziranih liječnika?

 

 

Vrlo često se problemi s vidom kod djece manifestiraju upravo u školskim klupama jer se dijete požali kako ne vidi dobro na ploču jer sjedi predaleko ili pak učitelji primijete kako ne može pratiti nastavu upravo zato jer ne vidi dovoljno dobro. Najčešće se tek tada roditeljima upali crveno svjetlo za alarm i krenu razmišljati koliko je zapravo bitno brinuti se o vidu svoje djece.

 

 

Kako se ne biste našli u takvoj situaciji , pozivamo vas da na vrijeme razmislite o važnosti preventivnog pregleda očiju kod djece i tako smanjite mogućnost pojave kasnijih komplikacija. Mnogi poremećaji vida u ranoj životnoj dobi mogu se jednostavno liječiti.

Također, kada jednom imamo dijagnosticiran problem s vidom kod djece, bitno je redovito kontrolirati dioptriju te djeci osigurati adekvatnu zaštitu u obliku odgovarajućih dioptrijskih okvira i leća koji su prilagođeni njihovoj dobi i potrebama.

 

 

Budući da se još uvijek može raditi o relativno maloj djeci, samom pregledu je potrebno pristupiti s posebnom pažnjom i najmlađima ga učiniti zanimljivim te što manje traumatičnim iskustvom. U tome itekako može pomoći liječnik koji će svojim pozitivnim stavom i pristupom izgraditi povjerenje u očima malih pacijenata ali i roditelja. Na odmet nije ni veliki izbor šarenih i zanimljivih dioptrijskih okvira pri čemu se djeci može pomoći da se osjećaju posebno. No, veliku pažnju, iz istog je razloga, potrebno posvetiti i pristupu pojašnjenja djeci kolika je važnost pregleda a u konačnici i dobrog vida, te da dioptrijske naočale nisu ništa zbog čega bi se trebali osjećati manje vrijednima, već naprotiv- na zabavan im način omogućiti da s njima upotpune svoj savršeni školski look.

Nova školska godina je tek počela te ne postoji bolje vrijeme kako biste svoje dijete odveli na pregled vida i pobrinuli se za njegovu zdravu budućnost.

Zato iskoristite “Back to school” u Optici Bilić Vision i neka vaše dijete pregleda vrhunski oftalmolog specijaliziran za rad s djecom. Osim besplatnih pregleda za najmlađe, onim mališanima koji će morati nositi naopčale osigurali smo popust na naočalne leće Essilor Junior, te time omogućili da vaše dijete započne novu školsku godinu sa kristalno jasnim vidom.

Zbog ograničenog broja termina što prije rezervirajte svoj termin na 01/4860 200, pošaljite mail na optika@bilicvision.hr ili se naručite online.

 

 

Prethodni postovi

Tagovi

Arhiva